Ministerstvo podporuje cestovný ruch aj na východe Slovenska

31.07.2014 15:43

„Cestovný ruch je významným zdrojom príjmov a prináša prácu tisícom ľudí. Je to perspektívne odvetvie, ktoré treba neustále rozvíjať, inak nebudeme schopní obstáť v medzinárodnej konkurencii. Z pozície ministerstva sa preto snažíme nielen vytvárať najvhodnejšie legislatívne prostredie, ale podporujeme projekty v jednotlivých regiónoch aj finančne,“ povedal F. Palko.

Jedným z navštívených subjektov je Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR), ktorá pôsobí na území okresov Lučenec, Poltár a Veľký Krtíš, i v časti okresu Detva. Tento rok získala dotáciu vo výške 20 184 eur. „Poskytnuté peniaze organizácia využije primárne na propagáciu, budovanie a údržbu infraštruktúry, ale aj na činnosť turistického informačného centra,“ povedal F. Palko. Ako dodal, na rokovaní bol predstavený aj projekt I. etapa južnej turistickej magistrály Novohradom, v rámci ktorého má byť vybudovaná cyklotrasa k pieskovcom či známemu skamenenému stromu. Projekt je v súčasnosti vo fáze prípravy.

Štátny tajomník rokoval aj so zástupcami Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj, ktorá v tomto roku získa dotáciu 8 190 eur. Všetky prostriedky sú určené na budovanie a obnovu infraštruktúry cestovného ruchu, akou sú napríklad turistické chodníky či cyklotrasy. Kvalitná infraštruktúra a dopravná dostupnosť Slovenského raja sú pre turistov kľúčové, preto chceme aj naďalej podporovať projekty prispievajúce k jej zlepšeniu,“ vysvetlil F. Palko.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Vysoké Tatry – Podhorie, ktorú F. Palko navštívil tiež, získala v tomto roku dotáciu v sume 38 500 eur. Celkovo ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja v tomto roku podporí oblastné a krajské organizácie cestovného ruchu dotáciami  vo výške 3,7 milióna eur.

 

Späť

Kontakt


© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode