Otvorené programy Karpatskej Nadácie

25.10.2012 09:48

KARPATSKÁ NADÁCIA OTVORILA DVA GRANTOVÉ PROGRAMY: VOĽNOČASOVÉ ZÓNY BEZ BARIÉR A OTVORENÁ KNIŽNICA.

Nadačný fond Skupiny VSE spravovaný Karpatskou nadáciou dnes otvára prijímanie projektov v dvoch grantových programoch, Voľnočasové zóny bez bariér a Otvorená knižnica. V programoch bude prerozdelená suma 88 000 EUR. Fond je financovaný asignáciou percent z dane z príjmu Skupiny VSE.

Program Voľnočasové zóny bez bariér je program zameraný na pomoc pri zmierňovaní obmedzenia mladých ľudí so zdravotným postihnutím a na zlepšenie podmienok pre ich nezávislý spoločenský život. Program podporí sumou 58 000 EUR miestne komunity pri budovaní a rekonštrukcii priestranstiev a priestorov pre deti a mládež s rôznymi druhmi zdravotného postihu. Žiadatelia sa môžu uchádzať o podporu projektov v rozmedzí od 1 000 € do 6 000 €. Uzávierka prijímania projektov je 11. decembra 2012.

Program Otvorená knižnica posilňuje pôsobenie verejných a školských knižníc na východnom Slovensku a pomáha ich zmeniť na otvorené komunitné priestory s ponukou atraktívnych služieb.

Program podporí projekty v maximálnej výške 3 000 EUR celkovou sumou 30 000 EUR. O grant sa môžu do 10. decembra 2012 uchádzať verejné a školské knižnice z Košického a Prešovského samosprávneho kraja.

Podrobnejšie informácie nájdete na www.karpatskanadacia.sk.

Späť

Kontakt


© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode